#Mutimitolvassak

POKET Zsebkönyveim #1 - A Pál utcai fiúk

2019. július 12. - iv.dori

   A POKET Zsebkönyvek kezdeményezést 2018-as év költészet napján indította útnak a Sztalker Csoport. Céljuk, hogy minőségi irodalmat terjesszenek, mégpedig nem is akár milyen módon, hanem könyvautomatává alakított italautomatákból. Legnagyobb mellettük szóló érv, hogy olcsón beszerezhetők, (990Ft egy Zsebkönyv) és tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvashatóak kis méretük miatt. Ellenérv nincs! 2019 januárjában jelentették be a nagy hírt, hogy Budapesten kívül, Cegléden, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Gyöngyösön, Gödöllőn, Tatabányán, Komáromban, Győrött, Sopronban, Szombathelyen, Veszprémben és Székesfehérváron is hamarosan elérhetőek leszek az automaták. A könyvek megvásárolhatóak online is, a https://poketonline.hu/ weboldalon, de itt már számolni kell a postaköltséggel. 

313.jpg

 1. POKETEM: Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk 

     Már általános iskolás koromban is a kedvenc kötelező olvasmányom volt. Bár talán ez az egyetlen olyan, amit megfelelő korosztálynak adnak fel, még is ajánlom felnőtt fejjel újraolvasni. Teljesen más tanulságot vonunk le belőle, teljesen más értékek válnak fontossá, mint akkoriban. Rájöttem, hogy a kedvenc történeteimben mindegy, hogy mekkorák a szereplők, a legkisebb lélek is válhat hőssé, hiszen a bátorságunk és képességeink nem függenek össze a testi erővel. Ez a történet is a bátorságot, a barátságot, a tiszteletet és a becsületet emeli mindenek felé, ugyanakkor az író meghagyja a regény szereplőit annak, amik: gyerekeknek. Ez a legszebb az egészben. Pontos időre haza kell érniük, izgulnak egy nehezebb óra és szigorúbb tanár végett, és van, hogy sírva is fakadnak, mindeközben halálos komolysággal játsszák a felnőttet. Hiába telt el több, mint száz év, még most is könnyű átérezni Nemecsek érzéseit, és most is annyira szomorú, ami vele történik, hogy az utolsó oldalakat végig pityeregtem. Mindenkinek, akinek van egy olyan kis tiszta szívű és jó lelkű barátja mint Nemecsek, vagy egy olyan erős jellemű vezéregyéniség, mint Boka, azok nem barátokra, hanem kincsre leltek.! Én a barátaimra mindig is úgy tekintettem, mint a második családomra. Nagyon fontos a mai világban, hogy becsüljük meg egymást, ha szükségük van ránk ott legyünk Nekik, és mindig támogassuk Őket önzetlenül, és ha kell, tanácsokkal segítsük azokat, akik igénylik, az élet göröngyös útjain. Soha nem szabad lenéznünk senkit semmilyen helyzete végett. Sem azért mert szegényebb, sem azért mert kisebb. Szívből kívánom, hogy egy napon ilyen világot éljünk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutimitolvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr4114941550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása