#Mutimitolvassak

Édes ébredés | A szerelem rabszolgái 1.

2019. október 30. - iv.dori

      Egy történet, amely a múltban játszódik, de a mondanivalója a jelenkorban is megállná a helyét. Egy történet, egy roppant erős hölgyről, akit megedzett az élet, mégsem adta fel! Egy történet, amellyel szemben voltak fenntartásaim, mégis a kedvenceim közé került. Egy történet, aminek következő részeit várólistára tettem, és tűkön ülve várom!

lrm_export_1129886200080716_20191019_201357439.jpeg

     Fülszöveg: A 19. századi Kubában játszódó kétkötetes sorozat három asszony történetét meséli el, akiknek sorsát tudtukon kívül titokzatos erő köti össze. A sorozat első részében megismerhetjük a fiatal Veronicát, aki európai tanulmányait befejezve, hosszú évek után tér vissza családja cukornád ültetvényére. A lány oldalán mi is felfedezhetjük az akkori Kuba szépségeit: az óceán azúr partjait, a zöldellő trópusi erdőket és a vörösen izzó földeket... A paradicsomi körülmények ellenére Veronica képtelen megbarátkozni a rabszolgatartás embertelenségeivel, ráadásul éjszakánként baljós hangokra riad, nappal pedig a szülői ház titkokkal terhelt hangulata nyomasztja. A lány végül e titkok nyomába ered, ám hirtelenjében a lehető legkiszolgáltatottabb helyzeten találja magát. Veronica kétségek közt őrlődik, amikor feltűnik egy tehetős és ifjú földbirtokos, aki ördögi vonzerővel láncolja magához a lányt... Mindeközben rabszolga-felszabadító és függetlenségi mozgalmak hősei munkálkodnak titokban, akiknek táborához Veronica is csatlakozik. 

     covers_553113.jpg

     Első könyvem volt az írónőtől, Budai Lottitól, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Egy olyan történetet ismerhet meg az olvasó, amely bár a múltban játszódik, mondanivalója a jelenkorban is sajnos megállná a helyét! Főszereplőnk magatartása és ereje példaértékű. Bár kétlem, hogy motiváló jellegű szándékkal lett volna megírva a könyv, rám mégis volt egy ilyen hatása. Talán mert gyengéim az olyan történetek, ahol a főszereplő személyében egy erős, magabiztos nőt ismerhetek meg, aki bármilyen helyzetben képes talpra állni, és nem ismeri a szót, hogy lehetetlen, és sosem adja fel! Veronica pedig tetőtől talpig egy ilyen személyiség, bár erről neki fogalma sincs. 

     Ha a kivitelezést nézzük is, csak dicséretet tudnék megfogalmazni, (leszámítva az itt-ott megjelenő helyesírási hibákat, amik valahogy most szemet szúrtak, pedig nem szoktak) hiszen a karakterek roppant szerethetőek voltak, mindenkinek megvolt a maga kis története, mindennek megvolt a maga miértje. A barátság és hűség, kifejezetten nagy figyelmet kapott a történet során, emlékeztetve egy régi magyar közmondásra, miszerint "ki mint vet, úgy arat". A helyszín ábrázolása hibátlan, egyszerre az olvasó szeme elé tárul a könyvben leírt akkori Kuba. 

     Az eseményszál roppant izgalmas volt, fordulatokkal és reménnyel teli. A szenvedélyről pedig nem is beszélve. A könyvnek van egy egyedi hangulata, ami egyszerre magába szippant, ezzel letehetetlenné téve azt. A fejezetek sorban kínálják magukat, míg az olvasó arra nem ébred, hogy elrepült az a 378 oldal. 

     Bár voltak fenntartásaim a könyvvel kapcsolatban, eddigi legkellemesebb csalódásom volt! Nálam nem szokott számítani, de meg kell, hogy említsem a borítót is, ami nagyon ízléses és szép lett! Egyszerű de nagyszerű, ezzel máris megfogatja magát a könyvesboltok polcain. 

     Ajánlom mindenkinek a könyvet, aki szereti a romantikus, mégis eseménydús, fordulatokkal teli történeteket, és szeretne egy érzelmekkel teli utazást tenni a múltba. 

     Könyvinformációk:
                                    Oldalszám: 378 oldal
                                    Kiadó: Álomgyár Kiadó
                                    Kiadás éve: 2019

A bejegyzés trackback címe:

https://mutimitolvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr6415232398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása