#Mutimitolvassak

Szer'usz világ | Ambrózy báró esetei V.

2021. március 02. - iv.dori

     A rajongásig szeretett Ambrózy báró esetei című sorozat legújabb kötete bő humorral, meghökkentő fordulatokkal, számos valóban élt szereplővel és valós eseménnyel ízesített, kalandos időutazást kínál olvasóinak a korabeli Budapest legközepébe és főleg annak alvilágába.

ambrozy.jpg

          Fülszöveg: 1901 márciusa. Ambrózy Richárd bárót meglőtték. A Rókus kórház magánkórtermében élet és halál közt lebegő hírneves budapesti magánzó detektív mellett fiatal hitvese őrködik egészen addig, míg egy nap rá nem ront a rendőrség, hogy gyilkosság vádjával letartóztassa. Ambrózy báró tehát "dögvásáron", a neje vizsgálati fogságban van, így látszólag senki sincs, aki a fiatal házaspárra zúduló, rémálomhoz hasonlatos cselszövés háttere után kutakodjék. Senki, csupán a kis Mück Mári, a cserfes tabáni zsebtolvajlányból lett "társalkodónő" és cseppet sem "komor" komorna, aki a maga szélütött módján kezd a nyomozásba, melynek során magával a véreskezű Pesztonkával, a századforduló Budapestjének legrettegettebb bűnözőjével találja szemben magát.

               covers_543295.jpg

     Böszörményi Gyula sorozatának 5. része abszolút kedvencemmé vált, már az első pár fejezet után. Nem árulok zsákbamacskát azzal a kijelentéssel, hogy egyik kedvenc, ha nem a legkedvesebb szereplő számomra Márika. A velem egyetértőknek nagy örömére, ebben a részben a főszerepet Mück kisasszony kapta. És micsoda alakítást nyújtott! A Tabán legfirkásabb cafkarajzosa, aki a Hül-házból egészen bárói komornaságig vitte, abszolút nem okozott csalódást. Csavaros szófordulataitól és nyakatekert hasonlataitól volt, hogy hangosan nevettem a könyv felett. 

     Kifejezetten tetszett, hogy a többi résszel ellentétben, a Szer'usz világban, eddig a kissé háttérbe szoruló mellékszereplők kerültek előtérbe, és kaptak nagyobb hangsúlyt. A történet során megismerhetjük Herrdoktor nagy titkát, Isti úrfi (aki közben Márika szemében István Úrrá avanzsált) életének történetét, és két bűntény kapcsán is kibogozódnak a szálak.

     A cselekményben és az író tehetségében most sem kellett csalódnunk, hiszen Böszörményi számos csavarral, meglepetéssel és izgalommal készült. Alapossága pedig most sem hagyott alább, hiszen a jól megszokott módon, részletes ismertetőket kapunk az oldalak alján.

     Könyvinformációk:
                                      Oldalszám: 358
                                      Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
                                      Kiadói sorozat: Vörös pöttyös könyvek
                                      Kiadás éve: 2019

A bejegyzés trackback címe:

https://mutimitolvassak.blog.hu/api/trackback/id/tr5915232372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása